Contract manufacturing Unicadose ampullen

Toepassingsgebied

Unicadose® ampullen zijn nieuw en uniek qua vorm en toepassingsmogelijkheden en hebben daardoor een sterk onderscheidend vermogen. Een eigentijdse en innovatieve verpakkingsmogelijkheid die zeer geschikt is als bijvoorbeeld drinkampul, shots, give away, (beurs)monster of single-use flesje voor diverse soorten vloeistoffen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt.

Unicadose ampullen zijn nagenoeg onbreekbaar en makkelijk te openen. Daardoor zijn deze ampullen erg handig in het gebruik en overal mee naar toe te nemen zonder gevaar voor breuk of lekken. De Unicadose ampul kan zeer eenvoudig geopend worden door met de duim de punt van de ampul af te drukken.

De inhoud van de ampul laat zich eenvoudig, zonder schudden of morsen, uitschenken. Het is een goed en veilig alternatief op de breekbare glazen double tip drinkampullen. Na opening kan de inhoud eenvoudig rechtstreeks vanuit de ampul gedronken of bij een andere vloeistof geschonken worden. De gewenste hoeveelheid is kant-en-klaar afgemeten, waardoor het gebruik van maatbekertjes, lepels of andere hulpmiddelen niet meer nodig is.

Een extra kwaliteitsgarantie wordt geboden, doordat de Unicadose ampul ’temper evident’ is en niet kan worden hersloten. Hierdoor is het onmogelijk om de originele samenstelling van de inhoud aan te passen.

Markten waar de Unicadose ampullen kunnen worden ingezet zijn onder andere: voedingssupplementen, cosmetica, dranken- en voedingsmiddelenindustrie.

Productie

De Unicadose ampullen zijn gemaakt van food grade 100% recyclebaar polypropyleen (PP) en leverbaar in diverse kleuren; zowel transparant als ondoorzichtig (opaque).

Deze ampullen zijn vrij van bisphenol A (BPA) en ftalaten (weekmakers) en geproduceerd conform Regulation (CE) 10/2011 en de European Directive 94/62/CE en geregistreerd in REACH. De Unicadose ampullen zijn gedurende 20 minuten steriliseerbaar tot 120 °C en voldoen aan de Europese en Amerikaanse Pharmacopeia USP30-NF.

Zeer hoge kwaliteitseisen vragen om intensieve controles. Deze vinden plaats zowel door middel van een optisch controle systeem, als ook door kwaliteitscontroleurs tijdens de productie. Na productie worden de ampullen steekproefsgewijs aan diverse tests onderworpen. Pas na goedkeuring worden de ampullen voor verdere verwerking vrijgegeven. Elke stap in het productieproces wordt continue bewaakt.

De productie van de kunststof Unicadose ampullen levert 2,6 keer minder CO² uitstoot op dan de productie van glas (bron: AVC Bio Intelligence Services 2008)!

Contract manufacturing

Het afvullen en sluiten van ampullen is een specialisme.

Hierbij waarborgen we gedurende het hele proces de kwaliteit van zowel de vloeistof als de ampullen middels onze ISO 22000-certificering. Het afvullen van de Unicadose ampullen gebeurt met een speciaal voor en door Profill ontworpen vul- en sluitmachine.

We kunnen door u aangeleverde vloeistoffen op zowel water- als oliebasis afvullen. Ook is het mogelijk dat wij uw vloeistof laten produceren bij gecertificeerde partners.

De Unicadose ampul is leverbaar in een 10 ml en een 15 ml uitvoering. Mogelijk wordt hier binnenkort nog een 5 ml uitvoering aan toegevoegd.

Bedrukken

De Unicadose ampullen kunnen van iedere gewenste éénkleurige bedrukking worden voorzien. Dit geschiedt direct tijdens de productie van de ampullen.

Het is mogelijk om de Unicadose ampullen in iedere gewenste Pantone-kleur te bedrukken met een eigen logo, merk, inhoud, batchcode en/of expiry date.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.